BETEVÉ – Neix el Barcelona Forum District, una marca per promocionar barri i empreses

Barcelona, 6 de abril de 2012 (BETEVÉ)

Barcelona Forum District fue protagonista de una de las noticias de la cadena de televisión de Barcelona, BTV

Una desena d’entitats del Fòrum s’han unit per crear el Barcelona Forum District, una marca que vol potenciar els vincles entre les empreses de la zona i alhora promocionar el barri. Per fer-ho han optat per polítiques d’estímul de la cultura i de respecte al medi ambient, però sobretot, per oferir a l’entorn la capacitat de generar llocs de treball.

Són les 12 del migdia i a la planta 20 de l’Hotel Princess s’hi netegen les habitacions. La Rosa és una de les cambreres de planta. Hi treballa des de fa un any. ROSA DREXLER, cambrera de planta de l’Hotel Princess «Se me hacía difícil conseguir trabajo por la crisis y todo como están las cosas, pero gracias a esta fundación pues… se dio esta oportunidad, la vi muy bien.»

La fundació amb què va contactar, d’insersió social a immigrants, forma part del programa Incorpora de La Caixa, que dóna feina a persones en situació de vulnerabilitat i que des de fa un temps treballa amb la desena d’entitats que integren el Barcelona Forum District. JAUME FERRER, Àrea d’Integració Social de la Fundació La Caixa «L’objectiu és com, d’alguna manera, les empreses del territori, integren en les seves estructures persones en risc d’exclusió social del seu entorn més proper.»

La majoria són hotels de la zona, però també hi ha altres entitats que hi participen, com el Centre de Convencions, on treballa el Jordi. MARC RODRÍGUEZ, director general del CCIB «Estem contentíssims, tant per la resposta de les persones que s’hi han incorporat com de les empreses que s’hi han involucrat, hi ha empreses externes que ens vénen a ajudar-los i la resposta ha estat magnífica.»

Més enllà de la inserció laboral el Barcelona Forum District busca vincular-se al barri també a través de valors mediambientals i culturals, perquè ajudin a promocionar la zona. SANTIAGO HERNÁNDEZ, president del Barcelona Forum District «Entendemos que la zona Fórum es un área nueva con unas limitaciones y una potencialidad muy grande dentro de Barcelona, y queremos que la ciudad de Barcelona nos conozca no solamente por las actividades que se hacen en el Fórum propiamente dichas, sino porque las empresas que hay alrededor tenemos una sensibilidad social, una sensibilidad medioambiental, y tenemos ganas de hacer actividades culturales.»

De moment són 11 les entitats que l’integren. La idea, però, és créixer tant en membres com en projectes per reforçar la cohesió amb el territori i fer del Fòrum una marca d’abast internacional.

Accés a la notícia: https://beteve.cat/economia/barcelona-forum-district/

Related Posts