Diari ARA – Èxit del Barcelona Forum District en el foment de l’ocupació

Barcelona, julio 2014 (Diaria ARA)

L’associació dóna oportunitats a persones en risc d’exclusió social

Des del 2011, el Barcelona Forum District ha donat feina, a través de les empreses que l’integren, a 150 persones que es trobaven en risc d’exclusió social. Aquesta associació sense ànim de lucre també treballa per potenciar la marca Fòrum a nivell internacional a través de valors mediambientals i culturals.

El Barcelona Forum District l’integren 16 empreses de la zona del Front Marítim, al districte de Sant Martí, la majoria de les quals són hotels.

Marc Rodríguez, director general del Centre de Convencions Internacional de Barcelona, que també forma part d’aquesta associació, explica que l’activitat que fan «no és un acte caritatiu, és una funció social». «Nosaltres volem persones que siguin competents per fer la feina que a nosaltres ens cal», afegeix.

Un dels empleats que ha contractat el CCIB és en Jordi González, que era un aturat de llarga durada. A través de la Fundació la Caixa, una de les entitats que col·labora amb el Barcelona Forum District, li van oferir aquesta oportunitat laboral.

«Va ser una alenada d’aire fresc. Ha estat un èxit i estic molt agraït pel lloc de feina, estic molt content», afirma González. Va començar a treballar fa dos anys i mig i ara ja té un contracte laboral indefinit.

La creació d’una zona responsable amb el medi ambient, que aposti per un consum energètic eficient, és un altre dels objectius fundacionals del Barcelona Forum District.

Aquesta associació polièdrica també ha creat un programa cultural dinàmic i itinerant per les diferents empreses i entitats que la integren. «Estem molt contents perquè ens dediquem a això traient hores del nostre oci i del nostre temps professional», diu Marc Rodríguez.

«Tot i que quan engegues un projecte cada vegada vols obtenir millors resultats, en general, estem molt satisfets amb la nostra tasca», afegeix Rodríguez.

Enlace a la noticia: http://www.ara.cat/barcelona/Exit-Barcelona-Forum-District-locupacio_0_1177082470.html

 

Related Posts